Przepisy

Zupa rybna

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 191

Węglowodany: 10

Tłuszcze: 8

Białko: 19

Zupa rybna

Składniki

  1. 400g ryby (u mnie dorsz i miruna)
  2. 1 marchewka
  3. 1 korzeń pietruszki
  4. 1 cebula
  5. 2 ząbki czosnku
  6. ziele angielskie
  7. liść laurowy
  8. 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  9. 3 łyżki oliwy
  10. 1 łyżeczka sosu sojowego
  11. ostra papryka, słodka papryka, tymianek, cukier (u mnie po niecałe 0,5 łyżeczki)
  12. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  • No oliwie poddusić pokrojoną cebulę do miękkości.
  • Następnie dodać przeciśnięty czosnek, warzywa starte na dużych oczkach, przyprawy oraz przecier i zalać wodą lub bulionem (ok. 3 szklanki). Gotować do miękkości.
  • Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę rybę i gotować ok. 10 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!