Przepisy

Zupa rybna

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 191 kcal

Węglowodany: 10 g

Tłuszcze: 8 g

Białko: 19 g

zupa_rybna.webp

Składniki

  • 400g ryby (u mnie dorsz i miruna)
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ostra papryka, słodka papryka, tymianek, cukier (u mnie po niecałe 0,5 łyżeczki)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

1
No oliwie poddusić pokrojoną cebulę do miękkości.
2
Następnie dodać przeciśnięty czosnek, warzywa starte na dużych oczkach, przyprawy oraz przecier i zalać wodą lub bulionem (ok. 3 szklanki). Gotować do miękkości.
3
Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę rybę i gotować ok. 10 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!