Przepisy

Zupa meksykańska

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 450

Węglowodany: 52

Tłuszcze: 20

Białko: 24

Zupa meksykańska

Składniki

  1. 1 cebula
  2. 2 ząbki czosnku
  3. 2 łyżki oliwy
  4. 140g kukurydzy z puszki (1 mała puszka)
  5. 1 puszka czerwonej fasoli
  6. 300g pomidorów z puszki
  7. 250g bulionu
  8. 100g dowolnego mięsa mielonego (ja użyłam domowej kiełbasy)
  9. liść laurowy
  10. ziele angielskie
  11. natka pietruszki
  12. 1 łyżka sosu sojowego
  13. po pół łyżeczki papryki wędzonej, oregano
  14. chili, pieprz, sól, papryka słodka, kurkuma do smaku

Przygotowanie

  • Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek.
  • Fasolę i kukurydzę odcedzić.
  • Do cebuli dodać bulion, pomidory, fasolę, kukurydzę, przyprawy, pokrojoną kiełbasę (jeśli użyjecie mielonego mięsa to najpierw trzeba je podsmażyć na cebulce). Przyprawić i dokładnie wymieszać. Gotować chwilę aż wszystko się połączy.
  • Na sam koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!