Przepisy

Wegetariańskie spaghetti

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 489

Węglowodany: 70

Tłuszcze: 16

Białko: 24

Wegetariańskie spaghetti

Składniki

  1. 180g tofu
  2. 2 łyżki sosu sojowego
  3. garść pieczarek
  4. 0,5 cebuli
  5. 0,5 papryki
  6. 2 łyżki oleju
  7. 200g makaronu pełnoziarnistego
  8. 200g przecieru pomidorowego
  9. 70g kukurydzy
  10. 70g groszku
  11. 50g sera żółtego
  12. szczypiorek
  13. przyprawy po 0,5 łyżeczki: papryki wędzonej, czosnku, cebuli sproszkowanej, dodatkowo szczypta pieprzu, soli i ostrej papryki

Przygotowanie

  • Tofu odsączyć, pokruszyć i wymieszać z papryką wędzoną, czosnkiem, cebulą i sosem sojowym. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec do 20 min w 150 stopniach. Co jakiś czas mieszać, aby się nie przypaliło.
  • Ugotować makaron.
  • Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, następnie dodać pieczarki, paprykę, marchewkę. Wlać przecier, dodać płatki drożdżowe i dusić do miękkości.
  • Na koniec dodać kukurydzę, groszek, tofu. Wymieszać i przyprawić.
  • Podać z makaronem.
  • Posypać startym żółtym serem i szczypiorkiem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!