Przepisy

Wędlina ze schabu

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 1700

Węglowodany: 2

Tłuszcze: 67

Białko: 215

Wędlina ze schabu

Składniki

  1. 1 kg schabu bez kości
  2. 2l zimnej wody
  3. 4 rozgniecione ząbki czosnku
  4. 4 łyżki soli
  5. 4 ziarna ziela angielskiego
  6. 2 liście laurowe
  7. 1 łyżeczka pieprzu
  8. po 1 łyżce majeranku, ziół prowansalskich, tymianku
  9. po 1,5 łyżki majonezu i musztardy
  10. 4 goździki

Przygotowanie

  • Zimną wodę i wszystkie składniki wymieszać.
  • Mięso w całości wrzucić do garnka, zalać powstałą zalewą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min.
  • Po tym czasie całość wyłączyć i odstawić (bez wyciągania mięsa) na noc.
  • I znowu wszystko powtórzyć - zagotować i po 5 min gotowania odstawić. Zostawić znowu całość do wystudzenia.
  • Dopiero potem mięso wyciągnąć i włożyć jeszcze do lodówki do całkowitego wychłodzenia i można kroić.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!