Przepisy

Tagliatelle z tofu i warzywami

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 620

Węglowodany: 55

Tłuszcze: 35

Białko: 25

Tagliatelle z tofu i warzywami

Składniki

  1. 0,5 cebuli
  2. 2 lub 3 ząbki czosnku
  3. 2 łyżki oliwy
  4. 0,5 cukinii
  5. 2 garści pieczarek
  6. garść pomidorków koktajlowych
  7. 1 mała śmietana 30% (200g)
  8. 180g makaronu tagliatelle
  9. 1,5 kostki tofu (polecam marynowane z Lidla, świetnie pasuje)
  10. sos sojowy, papryka ostra, sól, pieprz, oregano, imbir mielony do smaku

Przygotowanie

  • Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć do zarumieniania na rozgrzanej oliwie (to ważne, żeby tofu było porządnie zarumienione).
  • Następnie dodać pokrojoną cebulkę, cukinię, pieczarki i przeciśnięty czosnek. Wszystko przyprawić i chwilę podsmażyć.
  • Lekko podlać wodą i dusić do miękkości.
  • Na sam koniec zalać śmietanką i wymieszać z ugotowanym makaronem. Przyprawić jeszcze do smaku.
  • Posypać pokrojonymi na pół pomidorkami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!