Dietetyk Lena Jagiełło
Dietoterapia. Odchudzanie. Zdrowy styl życia.
Strona główna
O mnie
Oferta
Cennik
Przepisy
Umów wizytę
Przepisy
Strogonow
Liczba porcji:
6
Kaloryczność:
276 kcal
Węglowodany:
15 g
Tłuszcze:
14 g
Białko:
23 g
Składniki
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 ogórków kiszonych
500g piersi z kurczaka
1 papryka
300g pieczarek
200g koncentratu pomidorowego (słoiczek)
100ml śmietanki 30%
4 łyżki oliwy
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka, majeranek
0,5 łyżeczki cukru
Przygotowanie
1
Kurczaka, paprykę, pieczarki i ogórki pokroić w paski.
2
Na oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulkę.
3
Następnie dodać przeciśnięty czosnek, mięso, paprykę i pieczarki. Chwilę poddusić i zalać 5 szklankami wody.
4
Przyprawić. Ja nie ukrywam, że dodaje kostkę rosołową.
5
Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać koncentrat, ogórki i śmietankę. Chwilę wszystko razem dusić i ewentualnie jeszcze raz przyprawić.
Składniki
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 ogórków kiszonych
500g piersi z kurczaka
1 papryka
300g pieczarek
200g koncentratu pomidorowego (słoiczek)
100ml śmietanki 30%
4 łyżki oliwy
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka, majeranek
0,5 łyżeczki cukru
Gotów do współpracy?
Umów się na konsultację dietetyczną!
Zacznij teraz!