Przepisy

Serek z jogurtu greckiego

Liczba porcji: 5

Kaloryczność: 78

Węglowodany: 3

Tłuszcze: 4

Białko: 7

Serek z jogurtu greckiego

Składniki

  1. ok. 400g jogurtu greckiego (duże opakowanie)
  2. 1 łyżeczka przypraw (np. czosnek, bazylia suszona, suszone pomidory, sól)
  3. potrzebujesz też gazy, sitka, recepturki i małej miseczki

Przygotowanie

  • Jogurt wymieszać z przyprawami.
  • Gazę złożyć na pół i umieścić na sitku.
  • Na gaze przełożyć jogurt, zebrać razem jej końce i związać od góry recepturką. Lekko docisnąć.
  • Sitko z jogurtem i gazą umieścić w misce, tak aby nadmiar serwatki mógł do niej kapać.
  • Całość włożyć do lodówki na 2-3 dni. Raz dziennie odlewać serwatkę.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!