Przepisy

Serek z jogurtu greckiego

Liczba porcji: 5

Kaloryczność: 78 kcal

Węglowodany: 3 g

Tłuszcze: 4 g

Białko: 7 g

serek-z-jogurtu-greckiego.webp

Składniki

  • ok. 400g jogurtu greckiego (duże opakowanie)
  • 1 łyżeczka przypraw (np. czosnek, bazylia suszona, suszone pomidory, sól)
  • potrzebujesz też gazy, sitka, recepturki i małej miseczki

Przygotowanie

1
Jogurt wymieszać z przyprawami.
2
Gazę złożyć na pół i umieścić na sitku.
3
Na gaze przełożyć jogurt, zebrać razem jej końce i związać od góry recepturką. Lekko docisnąć.
4
Sitko z jogurtem i gazą umieścić w misce, tak aby nadmiar serwatki mógł do niej kapać.
5
Całość włożyć do lodówki na 2-3 dni. Raz dziennie odlewać serwatkę.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!