Przepisy

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 350 kcal

Węglowodany: 42 g

Tłuszcze: 14 g

Białko: 16 g

salatka-z-tunczykiem.webp

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała puszka kukurydzy
  • woreczek ryżu (u mnie akurat basmati)
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1
Jajka ugotować na twardo.
2
Fasolę i kukurydzę przepłukać pod bieżącą wodą.
3
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (basmati gotuje się tylko 10 min).
4
Cebulę, ogórki i jajka pokroić.
5
Tuńczyka odsączyć z zalewy i wszystkie składniki razem wymieszać.
6
Przyprawić do smaku.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!