Przepisy

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 350

Węglowodany: 42

Tłuszcze: 14

Białko: 16

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Składniki

  1. puszka czerwonej fasoli
  2. puszka tuńczyka w sosie własnym
  3. mała puszka kukurydzy
  4. woreczek ryżu (u mnie akurat basmati)
  5. 1 cebula
  6. 2 ogórki konserwowe lub kiszone
  7. 3 jajka
  8. 3 łyżki majonezu
  9. 2 łyżki jogurtu naturalnego
  10. sól, pieprz

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo.
  • Fasolę i kukurydzę przepłukać pod bieżącą wodą.
  • Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (basmati gotuje się tylko 10 min).
  • Cebulę, ogórki i jajka pokroić.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy i wszystkie składniki razem wymieszać.
  • Przyprawić do smaku.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!