Przepisy

Placuszki budyniowe

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 64

Węglowodany: 7

Tłuszcze: 3

Białko: 3

Placuszki budyniowe

Składniki

  1. 2 łyżeczki budyniu waniliowego
  2. 1 jajko
  3. 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 1 łyżka oleju
  5. 1 łyżeczka cukru waniliowego
  6. 3 łyżki mąki pszennej (można też użyć orkiszowej)
  7. 4 łyżki skyru naturalnego

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu z dwóch stron do zarumienienia (na małym ogniu). 1 łyżka masy to 1 placuszek.
  • Dla większej sytości podaj ze skyrem i owocami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!