Przepisy

Placuszki budyniowe

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 64 kcal

Węglowodany: 7 g

Tłuszcze: 3 g

Białko: 3 g

placuszki-z-budyniem.webp

Składniki

  • 2 łyżeczki budyniu waniliowego
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżki mąki pszennej (można też użyć orkiszowej)
  • 4 łyżki skyru naturalnego

Przygotowanie

1
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
2
Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu z dwóch stron do zarumienienia (na małym ogniu). 1 łyżka masy to 1 placuszek.
3
Dla większej sytości podaj ze skyrem i owocami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!