Przepisy

Placuszki bananowe

Liczba porcji: 12 sztuk

Kaloryczność: 48 kcal

Węglowodany: 6 g

Tłuszcze: 2 g

Białko: 3 g

placuszki-bananowe-2.webp

Składniki

  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 3 łyżki dowolnej mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • opakowanie skyru naturalnego
  • dowolne owoce, np. 2 garści truskawek

Przygotowanie

1
Banana rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkiem, mąką, proszkiem, mlekiem i olejem.
2
Rozgrzać patelnię (bez dodatkowego oleju) i smażyć placuszki do zarumienienia na małym ogniu z dwóch stron. 1 placuszek to 1 łyżka masy.
3
Podać z truskawkami i skyrem (można je zblendować).

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!