Przepisy

Placuszki bananowe

Liczba porcji: 12

Kaloryczność: 48

Węglowodany: 6

Tłuszcze: 2

Białko: 3

Placuszki bananowe

Składniki

  1. 1 banan
  2. 1 jajko
  3. 3 łyżki dowolnej mąki
  4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1 łyżka oleju
  7. opakowanie skyru naturalnego
  8. dowolne owoce, np. 2 garści truskawek

Przygotowanie

  • Banana rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkiem, mąką, proszkiem, mlekiem i olejem.
  • Rozgrzać patelnię (bez dodatkowego oleju) i smażyć placuszki do zarumienienia na małym ogniu z dwóch stron. 1 placuszek to 1 łyżka masy.
  • Podać z truskawkami i skyrem (można je zblendować).

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!