Przepisy

Pizza na twarogowym spodzie

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 1861

Węglowodany: 8

Tłuszcze: 10

Białko: 16

Pizza na twarogowym spodzie

Składniki

  1. 250g twarogu półtłustego (1 opakowanie)
  2. 4 łyżki mąki
  3. 2 jajka
  4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  5. 1,5 łyżki oleju
  6. 4 łyżki przecieru pomidorowego
  7. sól, pieprz, oregano
  8. 2 ząbki czosnku
  9. garść rukoli
  10. garść pomidorków koktajlowych
  11. 5 plastrów wędliny
  12. ok.120g sera żółtego

Przygotowanie

  • Twaróg, mąkę, jajka i proszek do pieczenia miksować na gładką masę.
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować 1 łyżeczką oliwy i nałożyć masę (rozprowadzić na kształt pizzy).
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
  • Po tym czasie ciasto przewrócić, posmarować sosem (przecier wymieszać z przyprawami, 1 łyżką oliwy i przeciśniętym czosnkiem), nałożyć wędlinę i posypać startym żółtym serem.
  • Zapiec jeszcze ok. 5-10 min.
  • Po tym czasie pizzę wyciągnąć i posypać rukolą i pomidorkami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!