Przepisy

Pesto z rukoli i szpinaku

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 530

Węglowodany: 46

Tłuszcze: 28

Białko: 28

Pesto z rukoli i szpinaku

Składniki

  1. po 50g rukoli i szpinaku
  2. 1 pierś z kurczaka
  3. 70g orzechów nerkowca (ok. 2 garści)
  4. 3 łyżki oliwy z oliwek
  5. 1 ząbek czosnku
  6. ok. pół kulki mozzarelli
  7. kilka pomidorków koktajlowych
  8. 140g makaronu pełnoziarnistego
  9. sok z cytryny
  10. sól, pieprz, chili

Przygotowanie

  • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na oliwie podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka.
  • Rukolę, szpinak, orzechy, czosnek, kilka kropel soku z cytryny i wodę (ilość według uznania) zblendować na gładką masę. Przyprawić. Wymieszać z kurczakiem.
  • Na talerz wyłożyć makaron. Następnie gotową masę. Udekorować pomidorkami i mozzarellą.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!