Przepisy

Pesto z rukoli i szpinaku

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 530 kcal

Węglowodany: 46 g

Tłuszcze: 28 g

Białko: 28 g

pesto-z-rukoli-i-szpinaku.webp

Składniki

  • po 50g rukoli i szpinaku
  • 1 pierś z kurczaka
  • 70g orzechów nerkowca (ok. 2 garści)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ok. pół kulki mozzarelli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 140g makaronu pełnoziarnistego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, chili

Przygotowanie

1
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Na oliwie podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka.
3
Rukolę, szpinak, orzechy, czosnek, kilka kropel soku z cytryny i wodę (ilość według uznania) zblendować na gładką masę. Przyprawić. Wymieszać z kurczakiem.
4
Na talerz wyłożyć makaron. Następnie gotową masę. Udekorować pomidorkami i mozzarellą.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!