Przepisy

Pasztet drobiowy

Liczba porcji: 11

Kaloryczność: 155

Węglowodany: 2

Tłuszcze: 9

Białko: 15

Pasztet drobiowy

Składniki

  1. 500g mięsa już ugotowanego (ja użyłam indyka i królika, z których wcześniej ugotowałam rosół)
  2. 180g wątróbki drobiowej
  3. 150g boczku
  4. 0,5 cebuli (ok. 100 g)
  5. 5 ząbków czosnku
  6. ja dołożyłam też warzywa z rosołu (seler, marchew, pietruszkę)
  7. 1 jajko
  8. po płaskiej łyżeczce soli, pieprzu, majeranku, gałki muszkatołowej

Przygotowanie

  • Wątróbkę sparzyć.
  • Zmielić w maszynce razem z mięsem, czosnkiem, cebulą i boczkiem.
  • Dodać przyprawy i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej masę.
  • Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 75 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!