Przepisy

Pasztet drobiowy

Liczba porcji: 11

Kaloryczność: 155 kcal

Węglowodany: 2 g

Tłuszcze: 9 g

Białko: 15 g

pasztet.webp

Składniki

  • 500g mięsa już ugotowanego (ja użyłam indyka i królika, z których wcześniej ugotowałam rosół)
  • 180g wątróbki drobiowej
  • 150g boczku
  • 0,5 cebuli (ok. 100 g)
  • 5 ząbków czosnku
  • ja dołożyłam też warzywa z rosołu (seler, marchew, pietruszkę)
  • 1 jajko
  • po płaskiej łyżeczce soli, pieprzu, majeranku, gałki muszkatołowej

Przygotowanie

1
Wątróbkę sparzyć.
2
Zmielić w maszynce razem z mięsem, czosnkiem, cebulą i boczkiem.
3
Dodać przyprawy i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać.
4
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej masę.
5
Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 75 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!