Przepisy

Pasta z awokado i ciecierzycy

Liczba porcji: 10

Kaloryczność: 406

Węglowodany: 39

Tłuszcze: 24

Białko: 12

Pasta z awokado i ciecierzycy

Składniki

  1. 1 awokado
  2. 6 łyżek ciecierzycy ze słoika
  3. ząbek czosnku
  4. natka pietruszki
  5. ¼ czerwonej cebuli
  6. kilka kropel soku z cytryny
  7. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Ciecierzycę przepłukać pod bieżącą wodą.
  • Dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, awokado. Wszystko razem zblendować.
  • Na koniec wymieszać z pokrojoną pietruszką i cebulką.
  • Nałożyć na pieczywo.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!