Przepisy

Pasta z awokado i ciecierzycy

Liczba porcji: 10

Kaloryczność: 406 kcal

Węglowodany: 39 g

Tłuszcze: 24 g

Białko: 12 g

pasta-z-awokado-i-ciecierzycy.webp

Składniki

  • 1 awokado
  • 6 łyżek ciecierzycy ze słoika
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • ¼ czerwonej cebuli
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

1
Ciecierzycę przepłukać pod bieżącą wodą.
2
Dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, awokado. Wszystko razem zblendować.
3
Na koniec wymieszać z pokrojoną pietruszką i cebulką.
4
Nałożyć na pieczywo.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!