Przepisy

Panna Cotta z kaszy manny

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 57 kcal

Węglowodany: 14 g

Tłuszcze: 1 g

Białko: 3 g

panna-cotta.webp

Składniki

  • 300g mleka
  • 100g wody
  • 40g kaszy manny (4 płaskie łyżki)
  • 30g erytrytolu (3 łyżki)
  • 5g żelatyny (1 łyżeczka)
  • 10g budyniu waniliowego bez cukru (1 łyżka)
  • truskawki lub inne owoce

Przygotowanie

1
Żelatynę, erytrol, mleko i 50g wody dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
2
Następnie dodać kaszę i gotować na małym ogniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3
Budyń połączyć z pozostałymi 50g wody i dolać do masy. Wszystko razem wymieszać.
4
Masę przelać do silikonowych foremek i po ostygnięciu włożyć do lodówki, najlepiej na noc.
5
Podać z owocami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!