Przepisy

Panna Cotta z kaszy manny

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 57

Węglowodany: 14

Tłuszcze: 1

Białko: 3

Panna Cotta z kaszy manny

Składniki

  1. 300g mleka
  2. 100g wody
  3. 40g kaszy manny (4 płaskie łyżki)
  4. 30g erytrytolu (3 łyżki)
  5. 5g żelatyny (1 łyżeczka)
  6. 10g budyniu waniliowego bez cukru (1 łyżka)
  7. truskawki lub inne owoce

Przygotowanie

  • Żelatynę, erytrol, mleko i 50g wody dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
  • Następnie dodać kaszę i gotować na małym ogniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Budyń połączyć z pozostałymi 50g wody i dolać do masy. Wszystko razem wymieszać.
  • Masę przelać do silikonowych foremek i po ostygnięciu włożyć do lodówki, najlepiej na noc.
  • Podać z owocami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!