Przepisy

Nadziewany filet z kurczaka

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 443

Węglowodany: 5

Tłuszcze: 22

Białko: 53

Nadziewany filet z kurczaka

Składniki

  1. 2 piersi z kurczaka
  2. 50g szpinaku (u mnie świeży)
  3. 3 ząbki czosnku
  4. kilka suszonych pomidorów (zależnie od ich wielkości, u mnie mała garść drobno pokrojonych)
  5. 0,5 kulki mozzarelli
  6. 0,5 pomidora
  7. łyżka oleju
  8. sól, pieprz, czosnek, oregano, papryka ostra

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka naciąć w kilku miejscach.
  • Przyprawy wymieszać z olejem i natrzeć nimi kurczaka. Odstawić do lodówki na min. 1h.
  • Przeciśnięty czosnek podsmażyć chwilę na niewielkiej ilość oleju. Dodać szpinak, drobno pokrojone suszone pomidory. Wszystko chwilę smażyć, aż szpinak zwiędnie.
  • Mozzarellę i pomidora pokroić w plastry.
  • Nacięcia kurczaka nadziewać na przemian (plaster pomidora i mozzarelli - szpinak).
  • Piec w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) przez 30 min. w 180 stopniach.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!