Przepisy

Muffinki szpinakowe

Liczba porcji: 20

Kaloryczność: 108

Węglowodany: 15

Tłuszcze: 4

Białko: 4

Muffinki szpinakowe

Składniki

  1. 2 banany
  2. 250g szpinaku świeżego
  3. 1 szklanka mleka 2%
  4. 3 szklanki płatków owsianych (można też od razu użyć mąki owsianej)
  5. 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  6. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. 1 łyżeczka cynamonu
  8. 3 łyżki oleju
  9. 4 jajka
  10. szczypta soli
  11. 1 szklanka erytrolu

Przygotowanie

  • Płatki zmielić na mąkę w młynku do kawy.
  • Zblendować szpinak, mleko, banany, olej i jajka.
  • Oddzielnie wymieszać wszystkie suche składniki.
  • Wlać szpinakową masę do suchych składników i dokładnie wymieszać.
  • Ciasto przelać do papilotek umieszczonych w foremkach i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!