Przepisy

Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 477

Węglowodany: 51

Tłuszcze: 16

Białko: 36

Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

Składniki

  1. 0,5kg piersi z kurczaka
  2. 3 łyżki oliwy
  3. 1,5 łyżeczki imbiru w proszku
  4. 1 łyżeczka curry
  5. ostra papryka, pieprz, sól (z solą ostrożnie, bo feta nada słony smak)
  6. 2 ząbki czosnku
  7. ok. 5 łyżek kukurydzy
  8. 250g mrożonego szpinaku
  9. 70g fety
  10. ok 220g makaronu

Przygotowanie

  • Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z imbirem i curry. Podsmażyć na oliwie.
  • Następnie dodać przeciśnięty czosnek, szpinak i wszystko razem dusić do miękkości.
  • Na końcu dorzucić odcedzoną kukurydzę i pokruszoną fetę. Wszystko razem wymieszać.
  • Feta powinna się rozpuścić i dzięki temu powstaje fajny sos.
  • Podać z ugotowanym makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!