Przepisy

Makaron z tuńczykiem

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 378

Węglowodany: 60

Tłuszcze: 8

Białko: 20

Makaron z tuńczykiem

Składniki

  1. 1 duża cebula
  2. 2 łyżki oliwy
  3. 2 ząbki czosnku
  4. 250g przecieru pomidorowego
  5. 0,5 łyżeczki cukru
  6. 1 łyżka soku z cytryny (można też zetrzeć skórkę)
  7. sól, pieprz, sos sojowy, ostra papryka w proszku
  8. ok. 180g makaronu (u mnie szpinakowy z Lidla)
  9. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  10. natka pietruszki

Przygotowanie

  • Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek.
  • Wymieszać z przecierem, sokiem z cytryny i przyprawami. Zblendować.
  • Tuńczyka odsączyć i wymieszać z sosem.
  • Posypać natką pietruszki.
  • Podać z ugotowanym makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!