Przepisy

Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 640

Węglowodany: 54

Tłuszcze: 36

Białko: 30

Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki

  1. 160g łososia wędzonego
  2. 120g makaronu pełnoziarnistego
  3. 120g szpinaku mrożonego
  4. kilka suszonych pomidorów w oleju
  5. 2 łyżki oliwy lub oleju ze słoika z pomidorami (lepszy smak)
  6. 2 ząbki czosnku
  7. 100g śmietanki 30%
  8. sól, pieprz

Przygotowanie

  • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na oleju podsmażyć szpinak, dodać przeciśnięty czosnek, pomidory, pokrojonego łososia.
  • Chwilę dusić. Przyprawić. Zalać śmietanką i wymieszać.
  • Podać z makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!