Przepisy

Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 618

Węglowodany: 103

Tłuszcze: 14

Białko: 28

Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Składniki

  1. 250g pieczarek
  2. 2 marchewki
  3. 0,5 papryki
  4. 0,5 cebuli
  5. 2 ząbki czosnku
  6. 1 łyżka sosu sojowego
  7. natka pietruszki
  8. 2 łyżki jogurtu naturalnego
  9. ok. 220g ciecierzycy (może być ze słoika)
  10. 150g przecieru pomidorowego
  11. makaron (u mnie ok. 160g pełnoziarnistego)
  12. 2 łyżki oliwy
  13. sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie

  • Na oliwie podsmażyć cebulę i zmiażdżony czosnek.
  • Następnie dodać pokrojone w paski pieczarki i paprykę oraz drobno pokrojoną marchewkę. Dusić do miękkości.
  • Jogurt wymieszać z przecierem i sosem sojowym. Połączyć z warzywami z ciecierzycą (ugotowaną lub ze słoika) i natką pietruszki.
  • Przyprawić według uznania. Podać z ugotowanym makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!