3 małe jajka2 łyżki ostrej musztardy1 łyżka soku z cytryny¼ łyżeczki soli0,5 łyżeczki cukru pudru1,5 szklanki oleju (ok. 370 g)szczypta pieprzu
Jajka ugotować na miękko (ok. 3 min od momentu zagotowania wody).W jednym naczyniu umieścić ugotowane jajka, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier puder i 2 łyżki oleju. Wszystko bardzo dokładnie zblendować.Gdy składniki się połączą stopniowo dodawać olej i ciągle blendować. Ja dodałam olej kilka razy.Polecam schłodzić majonez w lodówce przed zjedzeniem. Jeśli wolisz majonez bardziej octowy to możesz dodać trochę octu (ja nie dałam).
3 małe jajka2 łyżki ostrej musztardy1 łyżka soku z cytryny¼ łyżeczki soli0,5 łyżeczki cukru pudru1,5 szklanki oleju (ok. 370 g)szczypta pieprzu