Przepisy

Kulki kokosowe

Liczba porcji: 14

Kaloryczność: 80

Węglowodany: 9

Tłuszcze: 5

Białko: 2

Kulki kokosowe

Składniki

  1. 50g kaszy jaglanej (4 płaskie łyżki)
  2. 200 ml mleka lub napoju roślinnego
  3. 25g płatków owsianych lub mąki owsianej (2 porządne łyżki)
  4. 90g wiórków kokosowych (ok. 1 szklanka)
  5. 2 łyżki miodu

Przygotowanie

  • Kaszę przepłukać i ugotować w mleku. Zostawić do ostudzenia.
  • Płatki zmielić w młynku na mąkę lub użyć gotowej mąki.
  • Kaszę, miód, 50g wiórków i zmielone płatki dokładnie wymieszać. Uformować małe kulki i obtoczyć w pozostałych wiórkach. Można lekko zwilżyć dłonie, gdy masa za bardzo się klei.
  • Schłodzić w lodówce przez ok. 1h.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!