Przepisy

Kulki kokosowe

Liczba porcji: 14

Kaloryczność: 80 kcal

Węglowodany: 9 g

Tłuszcze: 5 g

Białko: 2 g

kulki-kokosowe.webp

Składniki

  • 50g kaszy jaglanej (4 płaskie łyżki)
  • 200 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 25g płatków owsianych lub mąki owsianej (2 porządne łyżki)
  • 90g wiórków kokosowych (ok. 1 szklanka)
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie

1
Kaszę przepłukać i ugotować w mleku. Zostawić do ostudzenia.
2
Płatki zmielić w młynku na mąkę lub użyć gotowej mąki.
3
Kaszę, miód, 50g wiórków i zmielone płatki dokładnie wymieszać. Uformować małe kulki i obtoczyć w pozostałych wiórkach. Można lekko zwilżyć dłonie, gdy masa za bardzo się klei.
4
Schłodzić w lodówce przez ok. 1h.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!