Przepisy

Krem warzywny

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 216

Węglowodany: 26

Tłuszcze: 11

Białko: 5

Krem warzywny

Składniki

  1. 3 marchewki
  2. 1 ziemniak
  3. 1 cebula
  4. 2 ząbki czosnku
  5. 1 por
  6. 3 łyżki jogurtu naturalnego
  7. 2 łyżki oliwy
  8. sól, pieprz, sos sojowy

Przygotowanie

  • Na oliwie poddusić cebulę.
  • Następnie dodać wszystkie pokrojone warzywa i zalać wodą z kostką rosołową lub bulionem (ok. 1,5 szklanki).
  • Gotować do miękkości, następnie zblendować na gładką masę.
  • Przyprawić i wymieszać z jogurtem.
  • Świetnie sprawdzi się do tego dodatek grzanek z chleba, pieczonej ciecierzycy czy nawet plastry mozzarelli do podbicia białka.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!