Przepisy

Krem warzywny

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 216 kcal

Węglowodany: 26 g

Tłuszcze: 11 g

Białko: 5 g

zupa-warzywna.webp

Składniki

  • 3 marchewki
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, sos sojowy

Przygotowanie

1
Na oliwie poddusić cebulę.
2
Następnie dodać wszystkie pokrojone warzywa i zalać wodą z kostką rosołową lub bulionem (ok. 1,5 szklanki).
3
Gotować do miękkości, następnie zblendować na gładką masę.
4
Przyprawić i wymieszać z jogurtem.
5
Świetnie sprawdzi się do tego dodatek grzanek z chleba, pieczonej ciecierzycy czy nawet plastry mozzarelli do podbicia białka.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!