Przepisy

Kaszotto

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 687

Węglowodany: 124

Tłuszcze: 14

Białko: 28

Kaszotto

Składniki

  1. 0,5 cebuli
  2. 2 ząbki czosnku
  3. puszka czerwonej fasoli (240 g)
  4. 1 szklanka kaszy bulgur (170 g)
  5. 70g kukurydzy konserwowej (ok. pół małej puszki)
  6. 4 łyżki natki pietruszki
  7. 2 łyżki oliwy
  8. 0,5 papryki
  9. 300g przecieru pomidorowego
  10. 100g cukinii (ok. 1/4)
  11. oregano, sól, pieprz, curry, cukier (ok. 0,5 łyżeczki)

Przygotowanie

  • Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni.
  • Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze chwilkę.
  • Zalać 2 szklankami wody, przyprawić.
  • Kaszę dokładnie przepłukać wodą w sitku.
  • Dodać do cebuli razem z przecierem pomidorowym (cukier zmniejszy jego kwaśny smak), pokrojoną w kostkę papryką czerwoną, cukinią, odsączoną fasolą czerwoną przepłukaną w sitku.
  • Gotować na średnim ogniu, co chwilę mieszając, aby danie się nie przypaliło (kasza w ten sposób gotuje się dłużej niż w wodzie).
  • Pod sam koniec można jeszcze przyprawić.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!