Przepisy

Jabłka pod kruszonką

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 304

Węglowodany: 72

Tłuszcze: 3

Białko: 5

Jabłka pod kruszonką

Składniki

  1. 1 jabłko
  2. 3 łyżki płatków owsianych
  3. 1 łyżka miodu
  4. 1 łyżeczka cynamonu
  5. 0,5 łyżki mąki pszennej

Przygotowanie

  • Jabłko obrać (ewentualnie można zostawić w skórce, ale wtedy będą jej wyczuwalne kawałki w porcji) i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • Wymieszać z cynamonem i przełożyć do kokilki.
  • Miód, płatki i mąkę wymieszać. Wyłożyć na jabłko.
  • Całość piec w 170 stopniach przez ok. 20 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!