Przepisy

Granola

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 339 kcal

Węglowodany: 61 g

Tłuszcze: 10 g

Białko: 7 g

granola.webp

Składniki

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka dowolnych orzechów
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka miodu (jeśli dacie lejący się miód to granola będzie bardziej miękka, jeśli skrystalizowany to będzie bardziej chrupiąca obie wersje są dobre)

Przygotowanie

1
Na suchej patelni uprażyć płatki owsiane.
2
Dodać pokrojone orzechy i rodzynki.
3
Po ok 1 min dodać miód i wszystko dokładnie wymieszać.
4
Poczekać aż granola wystygnie (możecie ją przełożyć na papier do pieczenia).

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!