Przepisy

Deser z tofu

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 526 kcal

Węglowodany: 78 g

Tłuszcze: 25 g

Białko: 18 g

deser-tofu.webp

Składniki

  • 100g daktyli
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • kostka tofu
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 100g owoców mrożonych (u mnie truskawki)
  • 3 łyżki erytrolu
  • 6 kostek gorzkiej czekolady

Przygotowanie

1
Pierwsza warstwa - Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać nadmiar wody, dodać masło orzechowe i zblendować.
2
Druga warstwa - Tofu dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Fajnie sprawdzi się tutaj użycie ręcznika papierowego. Tofu, 4 łyżki jogurtu, owoce i erytrol blendujemy na gładką masę.
3
Trzecia warstwa - Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy ze 100g jogurtu. Polewamy całość, gdy ostygnie. (U mnie na zdjęciu wyszło za mało ostatniej warstwy, bo przekombinowałam za pierwszym razem 😅 )

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!