Przepisy

Deser z tofu

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 526

Węglowodany: 78

Tłuszcze: 25

Białko: 18

Deser z tofu

Składniki

  1. 100g daktyli
  2. 1 łyżka masła orzechowego
  3. kostka tofu
  4. 180g jogurtu naturalnego
  5. 100g owoców mrożonych (u mnie truskawki)
  6. 3 łyżki erytrolu
  7. 6 kostek gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  • Pierwsza warstwa - Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać nadmiar wody, dodać masło orzechowe i zblendować.
  • Druga warstwa - Tofu dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Fajnie sprawdzi się tutaj użycie ręcznika papierowego. Tofu, 4 łyżki jogurtu, owoce i erytrol blendujemy na gładką masę.
  • Trzecia warstwa - Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy ze 100g jogurtu. Polewamy całość, gdy ostygnie. (U mnie na zdjęciu wyszło za mało ostatniej warstwy, bo przekombinowałam za pierwszym razem 😅 )

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!