Przepisy

Chlebek bananowy

Liczba porcji: 7

Kaloryczność: 250 kcal

Węglowodany: 33 g

Tłuszcze: 12 g

Białko: 6 g

chlebek bananowy.webp

Składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 230g dowolnej mąki (u mnie orkiszowa pełnoziarnista)
  • 70g oleju (ok. 7 łyżek)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 50g dowolnych orzechów (większa garść)

Przygotowanie

1
Banany rozgnieść w misce.
2
Orzechy zmiksować na miazgę w młynku lub posiekać na większe kawałki.
3
Wszystkie składniki razem wymieszać.
4
Keksówkę (u mnie wymiary 11x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej masę. Wierzch można udekorować dodatkowym bananem lub częścią ze składników.
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 55 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!