Przepisy

Chlebek bananowy

Liczba porcji: 7

Kaloryczność: 250

Węglowodany: 33

Tłuszcze: 12

Białko: 6

Chlebek bananowy

Składniki

  1. 3 dojrzałe banany
  2. 2 jajka
  3. 2 łyżki miodu
  4. 230g dowolnej mąki (u mnie orkiszowa pełnoziarnista)
  5. 70g oleju (ok. 7 łyżek)
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. pół łyżeczki cynamonu
  8. 50g dowolnych orzechów (większa garść)

Przygotowanie

  • Banany rozgnieść w misce.
  • Orzechy zmiksować na miazgę w młynku lub posiekać na większe kawałki.
  • Wszystkie składniki razem wymieszać.
  • Keksówkę (u mnie wymiary 11x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej masę. Wierzch można udekorować dodatkowym bananem lub częścią ze składników.
  • Piec w 180 stopniach przez ok. 55 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!