Przepisy

Burrito

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 615 kcal

Węglowodany: 57 g

Tłuszcze: 31 g

Białko: 30 g

burrito.webp

Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego
  • 0,5 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 papryki
  • 250g przecieru pomidorowego
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 80g sera żółtego (ok. 4 plastry)
  • 4 placki na tortille
  • oregano, sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

1
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę z przeciśniętym czosnkiem.
2
Gdy się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości.
3
Następnie dodać mięso mielone, przecier, przyprawy, kukurydzę i fasolę (fasolę dodatkowo przepłukać pod bieżącą wodą), dokładnie wszystko wymieszać i dusić, aż mięso będzie gotowe.
4
Placki posypać startym żółtym serem i chwilę podgrzać w piekarniku do rozpuszczenia sera.
5
Na placek nałożyć liście sałaty, na połowę farsz i złożyć na pół.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!