Przepisy

Burrito

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 615

Węglowodany: 57

Tłuszcze: 31

Białko: 30

Burrito

Składniki

  1. 1 mała puszka kukurydzy
  2. 1 puszka fasoli czerwonej
  3. 300g mięsa mielonego wieprzowego
  4. 0,5 cebuli
  5. 2 ząbki czosnku
  6. 0,5 papryki
  7. 250g przecieru pomidorowego
  8. 4 liście sałaty lodowej
  9. 80g sera żółtego (ok. 4 plastry)
  10. 4 placki na tortille
  11. oregano, sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  • Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę z przeciśniętym czosnkiem.
  • Gdy się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości.
  • Następnie dodać mięso mielone, przecier, przyprawy, kukurydzę i fasolę (fasolę dodatkowo przepłukać pod bieżącą wodą), dokładnie wszystko wymieszać i dusić, aż mięso będzie gotowe.
  • Placki posypać startym żółtym serem i chwilę podgrzać w piekarniku do rozpuszczenia sera.
  • Na placek nałożyć liście sałaty, na połowę farsz i złożyć na pół.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!