Przepisy

Bułeczki twarogowe

Liczba porcji: 8

Kaloryczność: 119

Węglowodany: 13

Tłuszcze: 3

Białko: 9

Bułeczki twarogowe

Składniki

  1. 1 jajko i troszkę białka do posmarowania bułek
  2. 250g twarogu półtłustego
  3. po 0,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej i ciemnej
  4. 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. szczypta soli
  7. sezam do posypania

Przygotowanie

  • Twaróg zmiksować z jajkiem.
  • Dodać mąki, proszek do pieczenia, sól, oregano i wszystko razem wymieszać.
  • Uformować małe bułki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanej olejem.
  • Posmarować białkiem jaja i posypać sezamem.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!