Przepisy

Budyń z kaszy manny z jabłkami

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 320 kcal

Węglowodany: 67 g

Tłuszcze: 4 g

Białko: 9 g

budyn-z-kaszy-mannej.webp

Składniki

  • 1 duże jabłko
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3/4 szklanki mleka
  • szczypta cynamonu
  • dowolne owoce do dekoracji

Przygotowanie

1
Jabłko pokroić w kostkę, wrzucić do małego garnka, podlać lekko wodą i chwilę dusić do miękkości. Można je wcześniej obrać.
2
Mleko wymieszać z kaszą i zagotować razem z miodem i cynamonem.
3
Zdjąć z palnika po kilku minutach, gdy masa będzie gęsta. Co chwilę mieszać, aby się nie przypaliło.
4
Na koniec ugotowaną kaszę zblendować z jabłkami.
5
Udekorować wybranymi owocami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!