Przepisy

Brownie z fasoli

Liczba porcji: 14

Kaloryczność: 220

Węglowodany: 35

Tłuszcze: 12

Białko: 8

Brownie z fasoli

Składniki

  1. 2 puszki czerwonej fasoli
  2. 3 duże jajka
  3. 6 łyżek kakao
  4. 1/4 szklanki oleju (70g)
  5. 1 szklanka erytrolu
  6. 1 duży banan
  7. po 0,5 łyżeczki sody i proszku do pieczenia
  8. czekolada do polania, np. po 35 g gorzkiej i mlecznej
  9. orzechy do posypania, ok. 30g

Przygotowanie

  • Fasolę odsączyć i przepłukać wodą.
  • Dodać banana i olej. Wszystko dokładnie zblednować.
  • Następnie dodać kakao, sodę, proszek do pieczenia. Wymieszać.
  • Oddzielnie ubić całe jajka z erytrolem. Połączyć obie masy.
  • Formę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem.
  • Masę umieścić w formie i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopniu przez 35-45 min.
  • Po wystudzeniu polać roztopioną czekoladą i posypać pokrojonymi orzechami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!