Przepisy

Brownie z fasoli

Liczba porcji: 14

Kaloryczność: 220 kcal

Węglowodany: 35 g

Tłuszcze: 12 g

Białko: 8 g

brownie-z-fasoli.webp

Składniki

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 duże jajka
  • 6 łyżek kakao
  • 1/4 szklanki oleju (70g)
  • 1 szklanka erytrolu
  • 1 duży banan
  • po 0,5 łyżeczki sody i proszku do pieczenia
  • czekolada do polania, np. po 35 g gorzkiej i mlecznej
  • orzechy do posypania, ok. 30g

Przygotowanie

1
Fasolę odsączyć i przepłukać wodą.
2
Dodać banana i olej. Wszystko dokładnie zblednować.
3
Następnie dodać kakao, sodę, proszek do pieczenia. Wymieszać.
4
Oddzielnie ubić całe jajka z erytrolem. Połączyć obie masy.
5
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem.
6
Masę umieścić w formie i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopniu przez 35-45 min.
7
Po wystudzeniu polać roztopioną czekoladą i posypać pokrojonymi orzechami.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!