Przepisy

Wędlina ze schabu

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 1700 kcal

Węglowodany: 2 g

Tłuszcze: 67

Białko: 215

szynka-ze-schabu.webp

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 2l zimnej wody
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • 4 łyżki soli
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • po 1 łyżce majeranku, ziół prowansalskich, tymianku
  • po 1,5 łyżki majonezu i musztardy
  • 4 goździki

Przygotowanie

1
Zimną wodę i wszystkie składniki wymieszać.
2
Mięso w całości wrzucić do garnka, zalać powstałą zalewą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min.
3
Po tym czasie całość wyłączyć i odstawić (bez wyciągania mięsa) na noc.
4
I znowu wszystko powtórzyć - zagotować i po 5 min gotowania odstawić. Zostawić znowu całość do wystudzenia.
5
Dopiero potem mięso wyciągnąć i włożyć jeszcze do lodówki do całkowitego wychłodzenia i można kroić.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!