Przepisy

Sałatka brokułowa

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 191 kcal

Węglowodany: 10 g

Tłuszcze: 9 g

Białko: 19 g

salatka_1.webp

Składniki

  • 1 brokuł (ok. 450 g)
  • kilka ogórków kiszonych
  • mała puszka kukurydzy konserwowej lub połowa dużej
  • 0,5 papryki
  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

1
Brokuły ugotować i pokroić (zwykle na ich ugotowanie wystarczy kilka minut i pamiętajcie, że warzywa zawsze lepiej wrzucić do już gotującej się wody, aby zachować więcej składników odżywczych).
2
Paprykę, ogórka i ugotowanego kurczaka pokroić w kostkę. Ogórki można odcedzić lub nawet wycisnąć z nich sok. Połączyć ze wszystkimi składnikami i wymieszać.
3
Przyprawić do smaku.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!