Przepisy

Pasta z tofu i suszonych pomidorów

Liczba porcji: 8

Kaloryczność: 40 kcal

Węglowodany: 2 g

Tłuszcze: 3 g

Białko: 3 g

pasta-z-tofu.webp

Składniki

  • kostka tofu
  • 1 cebula szalotka
  • suszone pomidory w oleju ok. 30g (według uznania)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

1
Cebulkę pokroić albo tylko przekroić (zależy jak mocny mamy blender).
2
Tofu odsączyć i wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu.
3
Dodać 1 łyżkę oleju z pomidorów.
4
Wszystko razem zblendować i przyprawić.
5
Nałożyć na pieczywo.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!