Przepisy

Pasta jajeczna z ciecierzycą

Liczba porcji: 6

Kaloryczność: 84 kcal

Węglowodany: 6 g

Tłuszcze: 5 g

Białko: 4 g

pasta-z-ciecierzycy.webp

Składniki

  • 2 jajka
  • 100g ciecierzycy gotowanej (u mnie ze słoika)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 0,5 łyżki majonezu (można też użyć jogurtu naturalnego)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1
Jajka ugotować na twardo.
2
Czosnek przecisnąć.
3
Wszystkie składniki zblendować i przyprawić.
4
Posmarować pieczywo.
5
Świetnie sprawdzi się połączenie z pomidorem i rukolą.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!