Przepisy

Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

Liczba porcji: 4

Kaloryczność: 477 kcal

Węglowodany: 51 g

Tłuszcze: 16 g

Białko: 36 g

makaron-z-kurczakiem-i-szpinakiem.webp

Składniki

  • 0,5kg piersi z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy
  • 1,5 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka curry
  • ostra papryka, pieprz, sól (z solą ostrożnie, bo feta nada słony smak)
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 5 łyżek kukurydzy
  • 250g mrożonego szpinaku
  • 70g fety
  • ok 220g makaronu

Przygotowanie

1
Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z imbirem i curry. Podsmażyć na oliwie.
2
Następnie dodać przeciśnięty czosnek, szpinak i wszystko razem dusić do miękkości.
3
Na końcu dorzucić odcedzoną kukurydzę i pokruszoną fetę. Wszystko razem wymieszać.
4
Feta powinna się rozpuścić i dzięki temu powstaje fajny sos.
5
Podać z ugotowanym makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!