Przepisy

Makaron z tuńczykiem

Liczba porcji: 3

Kaloryczność: 378 kcal

Węglowodany: 60 g

Tłuszcze: 8 g

Białko: 20 g

tunczyk.webp

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 250g przecieru pomidorowego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny (można też zetrzeć skórkę)
  • sól, pieprz, sos sojowy, ostra papryka w proszku
  • ok. 180g makaronu (u mnie szpinakowy z Lidla)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • natka pietruszki

Przygotowanie

1
Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek.
2
Wymieszać z przecierem, sokiem z cytryny i przyprawami. Zblendować.
3
Tuńczyka odsączyć i wymieszać z sosem.
4
Posypać natką pietruszki.
5
Podać z ugotowanym makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!