Przepisy

Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Liczba porcji: 2

Kaloryczność: 640 kcal

Węglowodany: 54 g

Tłuszcze: 36 g

Białko: 30 g

makaron-z-lososiem.webp

Składniki

  • 160g łososia wędzonego
  • 120g makaronu pełnoziarnistego
  • 120g szpinaku mrożonego
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki oliwy lub oleju ze słoika z pomidorami (lepszy smak)
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g śmietanki 30%
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Na oleju podsmażyć szpinak, dodać przeciśnięty czosnek, pomidory, pokrojonego łososia.
3
Chwilę dusić. Przyprawić. Zalać śmietanką i wymieszać.
4
Podać z makaronem.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!