Przepisy

Jabłka pod kruszonką

Liczba porcji: 1

Kaloryczność: 304 kcal

Węglowodany: 72 g

Tłuszcze: 3 g

Białko: 5 g

jabłka-pod-kruszonka.webp

Składniki

  • 1 jabłko
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 łyżki mąki pszennej

Przygotowanie

1
Jabłko obrać (ewentualnie można zostawić w skórce, ale wtedy będą jej wyczuwalne kawałki w porcji) i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
2
Wymieszać z cynamonem i przełożyć do kokilki.
3
Miód, płatki i mąkę wymieszać. Wyłożyć na jabłko.
4
Całość piec w 170 stopniach przez ok. 20 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!