Przepisy

Bułeczki twarogowe

Liczba porcji: 8

Kaloryczność: 119 kcal

Węglowodany: 13 g

Tłuszcze: 3 g

Białko: 9 g

bułki-twarogowe.webp

Składniki

  • 1 jajko i troszkę białka do posmarowania bułek
  • 250g twarogu półtłustego
  • po 0,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej i ciemnej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta soli
  • sezam do posypania

Przygotowanie

1
Twaróg zmiksować z jajkiem.
2
Dodać mąki, proszek do pieczenia, sól, oregano i wszystko razem wymieszać.
3
Uformować małe bułki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanej olejem.
4
Posmarować białkiem jaja i posypać sezamem.
5
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min.

Gotów do współpracy?

Umów się na konsultację dietetyczną!

Zacznij teraz!